HTML

Muglai Mikes Kelemenné

Egy vendégtanár feljegyzései, megfigyelései, kalandjai Anatóliában.

Friss topikok

  • Mikes Kelemenné: Biztosan nagyon meleg lehet mar Muglaban, hogy nem jon a kovetkezo resz, pedig a szabadsag is koze... (2012.06.19. 04:11)
  • Seafalcon: Azért elég veszélyes volt NEM vámosnak eladni a cigit! Írtam egy szótárt: Szavak a hullámok hátán... (2012.06.06. 23:29) Vendégségben
  • Seafalcon: Az Allah büyük, ekmek kücük mondást egy magyar (tengerész?) találta ki... nem török! De ha tud biz... (2012.06.06. 23:01) Indulás
  • Mikes Kelemenné: Mkor jon mar a kovetkezo resz? (2012.04.29. 21:13) Hétköznapok
  • bircike: Annyi melegség járt át, amikor ezt olvastam, és nem a tavaszi napsütés tette. Eszembe jutott a saj... (2012.03.26. 14:13) Yeniköy

Címkék

58

2012.03.13. 19:04 Mikes Kelemenné

 Március 3.

 

58 éves vagyok. Ez nem érdem, ez állapot.

            Tegnap Brigi és Timi felköszöntött, tényleg nagyon meghatódtam. Ma reggel folytatódott a megemlékezés. Kezdte férjem, folytatta Melek.

            Melek, az édesanyja, Habibe (Melek sógornője), Csaba és én autóba szálltunk, és elmentünk Akyakán túlra egy pihenőligetbe reggelizni.

            A hely nevére nem emlékezem, majd utánakérdezek. A hegyek ölelésében, a Gökova - öböl Marmaris felé eső oldalán, a főúttól úgy 2 km-re található ez a hely. Kevés pénzből a turisták részére mesés, nagyon barátságos helyet teremtettek. A hivalkodásnak nyoma sincs. Kicsi apartmanok, buja növényzet, természetes patak táplálta apró tavak, brekegő békák, szabadon kószáló háziállatok (macskák, tyúkok, kacsák), a szétszórtan kialakított teraszokon asztalok, székek, ezektől távolabb szabadtűzhelyek, sürgölődő pincérek, sorjázó vendégek. Nos, ide vittek bennünket reggelizni.

            Kiválasztottuk a legmegfelelőbbnek tűnő asztalt (nem ment egykönnyen), kényelmesen elhelyezkedtünk (kicsit átrendeztük a teraszt). Azonnal felvették a rendelést. Csak annyit kellett mondani: reggeli. Pár perc múltán pincér érkezett tányérokkal, poharakkal, evőeszközökkel. Aztán hozták az ásványvizet és az elmaradhatatlan teát. Nem sokkal ezután két hatalmas tálcán mindenféle jóval megrakott kisebb tálakat tettek az asztalra. A tálakon: sajtok (sokféle), zöldségek, vaj, olajbogyó, méz, lekvár, omlett, tükörtojás kolbásszal, frissen sült lepénykenyér, kétféle burek, kávé. Legalább két órán keresztül eszegettünk, gyönyörködtünk a helyben, és természetesen jót beszélgettünk.

            A „reggeli” után Akyakára mentünk, Habibe szellőztetni akart a nyaralóban (no, meg nekünk megmutatni). Ez a háromszintes épület nagy büszkesége a családnak. A szintenként egy lakást magába foglaló épület jól is jövedelmez. A három lakásból kettőt kiadnak, s Akyakán, lévén nyaralóövezet, igen drágák a bérleti díjak.  A ház egy hegyre menő szélesebb utcából nyíló kis közben van. Mivel itt is minden helyet elfoglalnak a nyaralók, ezért a kilátás a tengerre nagyon kicsi. Igazán csak két ház között, egy nagyon szűk sávban lehet az öbölre látni.

Miután a házasszony kitárta az ajtókat, ablakokat, kiültünk a teraszra. Napoztunk, beszélgettünk és figyeltem a szemközti épületen dolgozó kőműveseket. Kövezték a teraszt, frissítették a vakolatot, készültek a nyárra  Aztán még egy rövid séta a tengerparton, kávé egy vendéglőben, és véget ért a nap.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugla.blog.hu/api/trackback/id/tr334314792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása